A hegesztés mesterei | Sebesség = Termelékenység

Speed eljárások

SpeedPulse,
SpeedArc,
SpeedUp,
SpeedRoot,
SpeedCold,
Speed-TwinPulse

Akár 48%-kal gyorsabb.

SpeedPulse

A megnövelt hegesztési sebesség lehetőségének a kulcsa a huzal leolvadási teljesítményének a növelése. Egy impulzus ezidáig csak egyetlen
cseppet jelentett. Ám eljárásspecialistáink megtalálták azt az utat, mely révén a csepp megnyúlt, a munkadarab és a huzalvég között egy ellenőrzött és közel folyamatos anyagátvitel vált lehetővé. Ezt a pulzáló "vezetőcseppet" folyamatosan egy második, vezérelt szóróíves anyagátmenet követi. Ennek a többletanyagnak érezhető a hatása: magasabb sebesség. A sebességnövekedés kézi hegesztésnél és automatizálás esetén is kiemelkedő. A termelékenységnövekedés magasan ötvözött acélok esetében a 30 %-ot, szénacél esetében a 48 %-ot is elérheti. És mindez a legjobb impulzusminőséggel és érezhetően jobb kezelhetőséggel történik.

LORCH - SpeedPulse

Mélyebb beolvadás - szilárdságnövekedés halkabban.

A varratszilárdság csak akkor lesz megfelelő, ha a gyök hibátlan. A SpeedPulse a csiszolatképen mutatja meg, mit tud. Mélyebb és szilárdabb. Alumínium hegesztéséhez is ideális. És sokkal csendesebb. Szénacél hegesztése esetén az impulzushegesztéshez képest 10 dB(a)-el halkabb. Ez a valójában a zajterhelés felét jelenti. Ennek eredményeként javul a koncentrációképesség és a hegesztési varrat minősége is.

LORCH - SpeedPulse

SpeedPulse. Egyszerű hegesztés, kevesebb utómunka.

Az ív stabilitása bebizonyítja: a SpeedPulse könnyebben bánik az energiával. Az eljárás a teljes áramtartományában hegyes huzalvéget és tökéletes varratképzést biztosít. A fröcsköléssel együtt járó átmeneti ív, ami a hagyományos MIG/MAG hegesztéseknél elkerülhetetlen, nincs többé. Nem kell feleslegesen huzaldobot cserélni. 1 mm-es lemezt 1,2 mm huzalátmérővel
átmeneti ív kialakulása nélkül és átszakadás-mentesen hegeszthet. A SpeedPulse a hegesztési folyamatot alacsonyabb hőmérsékleten tartja. Saválló anyagok esetében ez a hőfutási szín megjelenésében is látható. Sarokvarratok "a"-mérete egyszerűbben és biztosabban valósítható meg. Ez nap mint nap több hegesztési varratot jelent. Nincs több huzalcserére fordított elvesztegetett idő és felesleges utómunka - ez a SpeedPulse előnye.

LORCH - SpeedPulse

SpeedPulse. Különösen a saválló anyagok hegesztése esetén ideális, mivel az idő pénz.

A hegesztés során pénzt takarítunk meg és ... határidőt tartunk. Miért nem alkalmazzuk a szénacélok hegesztésénél az impulzust? A SpeedPulse ez esetben is sokkal jobb és egyszerűbben kezelhető. Saválló és alumínium esetében mindig impulzussal hegesztünk. Igen, mondja Ön, ez természetesen így van, de szénacélok esetében az impulzus lassabb a szóróíves hegesztésnél. Csak volt. Ez már a múlté. A SpeedPulse a nagysebességű területre tartozik, annak is a legelejére. Minél magasabb az áram, annál magasabb a hegesztési sebesség. Ki kell próbálni. Ehhez jön még az impulzus minősége. SpeedPulse: szénacél hegesztése esetén is megnöveli a termelékenységet.

A hegesztési folyamat rövidebbé válik. 15 mm anyagvastagságig a varrat egy rétegben meghegeszthető.

SpeedArc

A SpeedArc a MIG/MAG csúcstechnológiája 30 %-kal gyorsabb.

A SpeedArc ív egyértelműen fókuszáltabb. Az energiasűrűség sokkal magasabb, miáltal az ív az ömledékre nagyobb nyomást gyakorol. Az eredmény meggyőző, mivel ez a technológia akár 30 %-kal is gyorsabb lehet.

LORCH - SpeedArc

15 mm anyagvastagságig a varrat egy rétegben meghegeszthető.

A SpeedArc a MIG/MAG hegesztés maximuma. De nemcsak a sebesség eredményezi a termelékenységet. Számos nagy keresztmetszetű varratot kellett ezidáig több rétegben meghegeszteni, a SpeedArc technológia ezt egyetlen rétegben teszi lehetővé. Az egyrétegű áthegeszthetőség felső határa 15 mm. Ez az a termelékenység, ami kifizetődik. Hogy mindez hogy működik, az fejlesztő- mérnökeink jól őrzött titka marad itt Auenwaldban. De hogy Ön ezzel hogyan tud spórolni és hogy tudja a gyártási határidőket jobban kézben tartani, azt szívesen eláruljuk.

LORCH - SpeedArc

SpeedArc.

A legszűkebb résekhez is ideális.
A SpeedArc koncentrált stabil íve hosszú szabad huzalvég esetén a legszűkebb résekben is jól kézben tartható.

A SpeedArc anyagtakarékos.

A nagyszögű varrat-előkészítés ideje lejárt.
Nem szükséges 60°-os,elegendő a 40°-os is.

A SpeedArc szilárdabb

A SpeedArc technológia esetében a beolvadási mélység egyértelműen nagyobb a hagyományos MIG/MAG technológiához képest.

A lentről felfelé hegesztés olyan egyszerűvé válik, mint még soha.

SpeedUp

Lentről felfelé hegeszt?
Régen ez nehéz volt.

A tökéletes lentről felfelé hegesztés nagy szó volt. Az ehhez szükséges háromszögelő kézmozdulat - amivel a varratot óvatosan felépítették, hogy ne legyen hidegkötés, hogy a gyököt biztosan alakítsák ki, és a varratot óvatosan megtámasszák - csak a "Tudók" mestersége volt. Ezeket a szakembereket tisztelettel övezve "fenyőfahegesztőnek" nevezték. Mert másként nem lehetett felfelé haladni. De ez a technika a fa növekedéséhez hasonlatosan lassú volt, a határidő kényszerítő ereje pedig öngól. Logikus volt, hogy mérnökeink itt az egyszerűsítés lehetőségét kutatták. És megtalálták. A dicsőség minket illet.

LORCH - SpeedUp

SpeedUp - feltaláltuk az egyszerű lentről felfelé hegesztést.

A trükk, avagy a művészet két különféle eljárás, illetve jobb ívfázis kombinációjából jött létre. Az egyik: forró magas áramerősségű fázis nagy energia-bevitellel, mely az alapanyag optimális megolvadását eredményezi. Átmenet nélkül, és hála a tökéletes szabályzástechnikának, gyakorlatilag fröcskölés-mentesen megy át a másiba, a hűlési fázisba. Ez esetben csökkentett energia-bevitel gondoskodik a biztos beolvadásról, a tökéletesen méretezett varratfeltöltésről és a közel optimális "a" méret kialakításáról. Egyszerűen
hangzik, és az is! Így betanított hegesztők is rövid idő alatt elsajátíthatják a technológiát. Az egyenes vonalú, lengetés nélküli lentről felfelé való pisztolyvezetés is biztosítja a megfelelő beolvadást.

LORCH - SpeedUp

Ha valaki a falba egy mély lukat vág, hogy abba egy vékony kábelt fektessen, sok időbe telik, még az egészet ismét begipszeli. Így volt ez idáig a lentről felfelé való hegesztéssel is. Ám a Lorch SpeedUp technológiája sokkal precízebb. Gyakorlatilag csak egy keskeny falfuga keletkezik, amit a fúró ismét "be is zár". Így 12 mm vastag lemezek esetében pont akkora az "a" méret, amekkora szükséges. A koncentrált SpeedUp ív szénacél és saválló esetén gyakorlatilag kétszer olyan gyors. A P-Synergic berendezés SpeedUp programja 60-80 %-kal gyorsabb, ami óriási haladás minden lentről felfelé történő hegesztés esetén. Köszönhetően a PulsControl vezérlésnek, a SAPROM berendezés SpeedUp programja pedig 100 %-al gyorsabb, mint a hagyományos MIG/MAG lentről felfelé hegesztés.

MIG/MAG lentről felfelé hegesztés alumínium esetén? És a sarok?

Azt gondolja, hagyományos MIG/MAG berendezéssel ez nem megy? Igaza van. De a Lorch P-Synergic a MIG/MAG "csúcsa", ezzel nagyon jól hegeszthető. A varrat szinte olyan tökéletes, mint az AWI hegesztésnél szénacél és saválló alapanyagok esetében is. Ehhez párosul a PowerMaster távszabályozós digitális hegesztőpisztoly és a Tiptronic rendszer a könnyebb és megismételhető munkavégzés biztosításához. Ívmegszakítás nélkül válthatunk különféle hegesztési pozícióknak megfelelő paraméter-beállítások között. Ez a termelékenység.

Ilyen tökéletes a MIG/MAG a gyökhegesztésnél is. Tökéletes résáthidalás, optimál is a varratfürdő kézbentartása.

SpeedRoot

MIG/MAG az AWI helyett a gyökhegesztésben.

A gyökhegesztésre -beszéljünk lehetőleg porozitásmentes alapanyagról - ezidáig az egyetlen megoldás az AWI hegesztés volt. Ez ugyan olyan egyszerű volt, mint amilyen lassú. Nem csoda, ha a következő rétegeknél a kézi ívhegesztést, illetve az MIG/MAG eljárást választotta a hegesztő. De miért nincs a gyökhegesztésre gyorsabb megoldás? Az ellenérv világos: a varratnak tökéletesnek kell lennie. A csőhegesztésnél jelentkező gyökhibák nem tették lehetővé más eljárások alkalmazását. Nem lehet? Ezzel a válasszal a Lorch munkatársai nem értettek egyet. Válaszuk: SpeedRoot. Egy olyan MIG/MAG eljárás, amely rendelkezik annak sebességével, de az AWI-hoz hasonló varratminőséget eredményez.

LORCH - SpeedRoot

Maradjunk higgadtak.

Ha az ember MIG/MAG gyökhegesztésre gondolt, akkor eddig a kis energia-bevitel érdekében csak a rövidzáras hegesztés jöhetett szóba. De sajnos a hegesztési folyamat során kialakuló rövidzárak megszűnései olyan gyorsan és intenzíven követik egymást, hogy az anyagátvitel szinte robbanásszerűen következik be. Az ömledék túlhevülése következtében a varrat átfolyik, a gyökoldal egyenetlen lesz. Ha egyszerűen csak az energiát csökkentjük, fennáll a hidegkötés és a nem megfelelő beolvadás veszélye. Itt jön számításba a SpeedRoot: a HighEnd szabályzástechnika gondoskodik redukált energiájú rövidzárfeloldással létrehozott hideg anyagátmenetről. Az áram és a feszültség megfelelő értéke és a nagyfokú folyamatstabilitás garantálja a tökéletes, enyhén ívelt varratképet. Ez eredményezi a legnagyobb fokú résáthidaló képességet.

A tökéletes hullám.

A döntő tényező a Lorch SpeedRoot folyamat időzítése. A lényeg: a SpeedRoot a cseppleválás támogatása és az energiabevitel jelentős csökkentése érdekében az ömledék hullámmozgását helyzetfüggően használja fel. Az eljárás elvét tekintve azzal a hatással hasonlítható össze, mintha a huzaltoló a huzalt lüktetően, oda-vissza mozgatással adagolná. Mivel a SpeedRoot tisztán processzorvezérléssel működik, és nincs szükség drága kiegészítő hardverre, illetve költséges és nehéz pisztolykialakításra, az eljárás kialakítása során jelentős ráfordítás- és költségelőny érhető el.

Egyszerűen zseniális.

A maximális termelékenység kulcsa az egyszerű és tökéletes kezelhetőség. Aki egyszer már SpeedRoot eljárással 3 mm vastagságú lemezen 4 mm széles rést lengetés nélkül áthidalt és optimális varratképet kapott, az nem akar többé másként hegeszteni. Ha nem hiszi, hogy ez működik, próbálja ki. A SpeedRoot által nyújtott ömledékkontroll segítségével és a pisztoly lengetésével akár 8 mm, vagy azt meghaladó rések áthidalása is lehetővé válik. És az, hogy Ön - a hegesztési folyamat egyszerűsége mellett - háromszor olyan gyorsan hegeszt, mint az AWI eljárással, "kvantum-ugrást" jelent. Ilyen termelékeny még sosem volt a gyökhegesztés.

A Lorch "hideg" eljárása. Opti mális energiacsökkentés. Fröcskölésmentes és kimagasló termelékenységű hegesztés vékony lemezekhez.

SpeedCold

Acél és saválló lemezek hegesztése - akár 40%-kal gyorsabban.

A vékony lemezek hegesztésének optimalizálásakor a legnagyobb kihívást az ív teljes uralma jelenti. A bevitt energiát gyorsan lehet csökken- teni, de a "hideg" műveletnek megvan az ára: sok és erősen letapadó fröcskölés és instabil ív. Ezt általában hosszú utómunka követi. Joggal gondolhatják, hogy a termelékenység máshogy néz ki. És mi is így gondoljuk. Ezért a Lorch mérnökei és hegesztői nem csak egy egyszerű alacsony energiafelhasználású újítással álltak elő, hanem a módszert addig tökéletesítették, amíg el nem érték az igazi célt: egy olyan vékonylemez hegesztésére alkalmas technológiát, amivel a vevők valóban elégedettek lehetnek. És termelékenységüket alkalmazások sokaságával tudjuk növelni - így például a hegesztési sebesség 40%-kal való növekedése és a gyakorlatban is helytálló minőség.

LORCH -SpeedCold

0,5 mm feletti lemezek tökéletes MIG/MAG hegesztése.

Mialatt a MIG/MAG rövidzáras hegesztés acél és CrNi alapanyag esetében 1 mm-nél már a határon mozog, a SpeedCold még teljesen megfelelő. Sőt, még 0,5-es lemezeket is lehet megbízhatóan és nagyon kevés fröcsköléssel hegeszteni. A minimális fröcskölés eltávolításához nem kell azonnal szerszámot ragadni, mert a fröccsenő szemcse olyan hideg, hogy szinte meg se tapad a felületen. Kesztyűvel is könnyedén letörölhető.

Optimális tompa-, átlapolt-, és sarokvarrathoz.

A vékony lemezek jó minőségű hegesztésének értékmérője a tompa-, átlapolt-, és sarokvarrat minősége. Pontosan ezen alkalmazásokra lett a Lorch SpeedCold technológiája kifejlesztve. Az elektronika olyan egzakt módon vezérli a folyamatot, hogy az ív változásaira milli- szekundumok alatt reagálni tud. Az eredmény a különösen stabil ív és tökéletes varratfürdő. A SpeedCold tökéletes varratfelépítő és résáthidaló képességgel rendelkezik, így a hegesztő pl. a fellépő anyagtorzulásra optimálisan tud reagálni.

A színek mutatják a különbséget.

A munkadarab hőbevitele lényeges tényezője az elő- és utómunkák mennyiségének és a kedvező eredménynek. Minél kisebb a hőbevitel, annál kisebb a vetemedés, annál kevesebb fűzővarrat kell, valamint annál kevesebb utómunkára van szükség, hogy az anyagot a kívánt formába hozzuk. Minden egyes Joule megtakarítása pénzt jelent. Mivel a SpeedCold csak akkora energiabevitelt eredményez, amennyi feltétlenül szükséges, ez az érték nagyjából 25%-kal kisebb, mint normál MIG/MAG hegesztés esetén. CrNi savállónál ugyanígy, ilyen anyagnál a csekély hővezető-képesség és vetemedésre való hajlamosság a SpeedCold energiahatékony megoldását még inkább előnyössé teszi. Horganyzott lemezek esetében is alkalmazható, a csekély átégés miatt a korrózióvédelem nem kerül veszélybe.

Speed-TwinPulse

A dupla impulzus feltalálójától itt a Speed-TwinPulse

A legszebb MIG/MAG varrat maximális sebesség mellett.

LORCH - Speed-TwinPulse

Jó, de nekünk nem elég gyors.

Már a dupla impulzus kifejlesztésénél is teljes gőzzel dolgoztak a Lorch Technikusai. Ez a hegesztési eljárás különválasztja és szabályozza a leolvasztó és a dermesztő fázist. Ennek következtében kisebb az energiabevitel, minimalizálódik a vetemedés. Az előnytelen pozícióban történő hegesztés is egyszerűbb és biztosabb lett. A varratkép teljesen meggyőző, mint az AWI hegesztésnél.

Nagyobb sebesség deformáció nélkül.

A hegesztés eredményességének lényeges tényezője az ív hossza. A digitális ívhossz-vezérlés az ívhosszat stabilan tartja, és tökéletes varratról gondoskodik a felszíni egyenetlenségek esetén. A Speed-TwinPulse esetében is a másodperc törtrésze alatt felismeri az egyenetlenséget a vezérlés, és korrigál. Ennek köszönhetően a kéz mozgásából adódó egyenetlenségek is jobban kezelhetőek. Ez egyszerűen nagyobb biztonságot jelent.

Szép, mint mindig, csak gyorsabb.

A dupla-impulzus alumínium hegesztéséhez ideális, de az acélhegesztés terén is hasznosnak bizonyult. Most még egy lapáttal rátettünk erre, ez pedig a termelékenység. A dupla impulzust a SpeedPulse-zal kombinálva megnövekedett a TwinPulse leolvasztó teljesítménye. Az eredmény a Speed-TwinPulse, ami 20-30% sebességnövekedést eredményez.