LORCH

Robotizálás

A Lorch flexibilis robotalkalmazásai

Készen áll a robot!

Középpontban
a hegesztés folyamata.

Az AWI és a MIG/MAG áramforrá- sok az innovatív Speed eljárásokkal gondoskodnak a kívánt tökéletes hegesztési eredményekről. A tech- nológiai csomag a robotkoffer kimagasló előtolási képességével, valamint a professzionális hegesztési adatellenőrzés és dokumentáció révén válik teljessé. E mellett a praktikusság a legfontosabb követelmény. Így például a speciálisan az üreges karú robotok számára kifejlesztett előtolókoffer a RoboFeeder 6 könnyen szerelhető és maximálisan biztosítja a robot mozgékonyságát. A huzaladagolás dobról, vagy hordóból történik. Az alkalmazott pisztolyok, mint ahogy a robotok is, specializált gyártók termékei. A rendszer a legmodernebb olyan Push-Pull pisztolyokkal is kombinálható, melyek az áramforrás által teljes mértékben digitálisan vezéreltek.

Maximális rugalmasság.

Alapvetően minden ipari robot analóg, vagy digitális interface-en keresztül (DeviceNet, ProfiBus, illetve más Bus-protokoll) problémamentesen összekapcsolható a Lorch áramforrásokkal. A filozófia: a robot-, az áramforrás- és a hegesztőpisztoly specialistáinak együttes teljesítménye vezet az optimális hegesztési eredményhez. Feltétel: az építőelemek optimálisan integrálhatók és maximálisan illeszkedők legyenek. Ez a Ready-to-Robot célja. Ez éppen a kis és középvállalkozások számára biztosít nagyfokú rugalmasságot. A középvállalkozásoknak manapság gyakran kell a szükségből erényt kovácsolni, vagy a nagyipar megoldásaira hagyatkozni. Egyértelmű hátrány: a komponensek nincsenek egymással összhangban, vagy – mivel a nagy szériák gyártására voltak tervezve – túldimenzionáltak. A Ready-toRobot esetében az alkotóelemek az előzővel szemben a gyakori termékváltásra és a rövidebb folyamatidőre kerültek kialakításra.

Rendszerintegráció.
Made by Lorch.

Az LSI (Lorch System Integration) középvállalkozások számára dolgoz ki testreszabott megoldásokat. És ennek nem kell feltétlenül robotnak lennie. Hegesztési feladat szerint hossz-, vagy körvarrat hegesztésére alkalmas megoldások is kikerülhetnek a Lorch automatizálási „építődobozából”.