LORCH

MIG/MAG

LORCH

S-SpeedPulse Sorozat

Acél és saválló esetében akár 48%-kal gyorsabban.
SpeedPulse - Lorch fejlesztés.

S-SpeedPulse sorozat tagjai nem ismernek kompromisszumot. Egyetlen célt ismernek: a tökéletes varrat. Egyesül a szórt ív sebessége az impulzus-ív hatékonyságával és minőségével. Amit már az impulzus technika bebizonyított alumíniumnál és savállónál, most acél esetében is bemutatkozik: tökéletesen irányítható ív, jobban kontrollálható varratfürdő, gyakorlatilag nincs szűkség utómunkára, csúcsminőségű a varrat, és mindez eddig elképzelhetetlen sebességgel valósítható meg. Nem csak a sebességre fektette a hangsúlyt a Lorch, az egyszerűség is elsődleges szempont. A 3 lépésben megvalósítható beállítás erre a gépcsaládra is igaz, soha nem volt ennyire gyorsan és egyszerűen elérhető a tökéletes MIG/MAG varrat. Gyorsabban és produktívabban dolgozhat vele, mint bármely eddigi impulzusos gépünkkel, a cél a maximális termelékenység!

S-SpeedPulse Sorozat

Impulzus acélhegesztésnél is

A jó impulzus-ív minősége már ismert. Szinte teljes fröcskölésmentesség, optimális varratfürdő, kontrollált anyagátmenet és gyakorlatilag nincs szükség utólagos megmunkálásra, tisztításra. Széles körben használták alumínium és saválló esetében is. De acélnál miért nem? Itt miért nem vezették be az impulzus technológiát? Impulzusívvel ebben az esetben is jobb és egyszerűbb elérni a tökéletes varratminőséget. Abban az esetben, amikor a felület minőségére kevesebb hangsúlyt fektettek, és megspórolták a tisztítási utómunkálatokat, az impulzus technológia lassabb volt, mint a hagyományos rövidzáras vagy szórt ívű hegesztés. De ez már a múlté. A SpeedPulse technológiával magas sebesség érhető el az impulzus hegesztés minden előnye mellett a teljes hegesztési tartományban! Nincs többé átmeneti ív. Természetesen kézi és automatizált hegesztésnél egyaránt alkalmazható!

Minden a huzalelektróda leolvadásánál kezdődik

A huzal leolvadása kulcsfontosságú. Minden impulzusban a lehető legtöbb hegesztőanyagnak kell leolvadnia. A hagyományos impulzushegesztésnél impulzusonként egy cseppben válik le, míg a SpeedPulse technológia esetén az anyagleválás gyakorlatilag folyamatos.

A SpeedPulse előnyei

- az akár 48%-kal magasabb sebességnek köszönhetően nagyobb gazdaságosság
- az impulzus technológia minden előnyét magában hordozza
- alacsonyabb hőbevitel a jobb varratminőség, kisebb vetemedés, továbbá az ötvözők kiégésének minimalizálása érdekében
- a SpeedPulse ív fele olyan hangos, mint a normál impulzus ív (kb. ~10dB)
- a stabil ívnek köszönhetően tökéletes és biztos ömledék-kezelés
- jobb és mélyebb beolvadás

Az akár 48%-al gyorsabb SpeedPulse - Lorch fejlesztés

Az S-SpeedPulse sorozat tagjaiban egyesül a szórt íves és az impulzushegesztés minden előnye. A hegesztőanyag leolvadása gyakorlatilag folyamatos, mégsincs rövidzár sem a finomabb, sem a nagyobb cseppek leválásánál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nincs fröcskölés, így a teljes hegesztési tartományban szükségtelenné válik a varrattisztítás.

A gép beállítása csupán három lépésben

1. üzemmód kiválasztása
2. huzal/védőgáz/alapanyag kombináció beállítása
3. hegesztőáram beállítása (a szinergikus funkcióval ez az alapanyag vastagsággal együtt állítható)

LORCH

MicorMIG sorozat

A trafó mára a múlté - a ma a Micor inverteres technológiája.
Egyszerűen jobb. Az univerzális MIG-MAG készülék minden alkalmazáshoz.

MicorMIG áttekintése

- Végtelenül variálható hegesztő inverter MIG-MAG hegesztéshez
- Innovatív és szabadalmazott technológia a legnagyobb teljesítményért
- Kiváló hegesztési eredmény acélon, rozsdamentes acélon és alumíniumon
- Rendkívül jól használható kevert gázhoz és CO2-höz
- Elektródás hegesztéshez is
- Kiegészíthető további funkciókkal és hegesztési módszerekkel, mint a SpeedArc, a MIG-MAG hegesztési sebesség 30 %-os fokozására.
- Kapható gáz- vagy vízhűtéssel
- Ipari 4/2-es huzaltovábbító, de kapható precíziós 4/4-es huzaltovábbítóval is
- Követi a -3 lépéses beállítás- koncepciót

- Három vezérlés közül választhat: Basic, BasicPlus, ControlPro (szinergia-vezérlővel a BasicPlus-tól)
- Kráter feltöltéssel és dinamikus vezérléssel
- Digitálisan kijelzett hegesztőáram és -feszültség
- Felhasználó azonosítás RFID segítségével
- A Powermaster pisztollyal lehetőség van a távirányításra is
- Kiegészíthető push-pull pisztollyal és Lorch NanoFeeder-rel (50 m-es hegesztési távolsághoz)
- Robusztus, hordozható ipari házban. A MicorMIG 350 vagy annál nagyobb modellek alapkivitelben extra széles vázú ipari házban érkeznek
- Gyártva és vizsgálva a DIN EN 60974-1 szabvány szerint, CE jellel, S szimbólummal, IP 23 védelemmel

LORCH

P-Sorozat

SpeedArc programmal
A MIG/MAG még sose volt ennyire erős.

Fokozatmentes beállítással rendelkező sok van, de ilyen inverter technológiát nem sok MIG/MAG berendezés használ, ha egyáltalán van még ilyen. A különbséget Ön is láthatja, ahogy a MIG/MAG technológia újra lett fejlesztve. A teljes hegesztési tartományban stabil, könnyen kezelhető és kiváló minőségű az ív. De ez még nem minden, a P sorozat tagjain van lehetőség a SpeedArc program alkalmazására. Ideális kis hézagok, vastag anyagok esetén, növelt beolvadási mélységgel nagyobb szilárdság érhető el - mindezt 30%-kal gyorsabban! A P sorozat gépei kétféle vezérlésben kaphatóak: P Basic és P Synergic. Mindkettő variáció 3 lépéses beállítási koncepcióval rendelkezik, mindegyik robosztus kialakítású házba lett tervezve és mindkettő négygörgős huzaltolóval szerelt. A Basic verzió is minden tulajdonsággal rendelkezik, ami a MIG/MAG hegesztéshez kell, viszont a Synergic változat ezek mellett még a különösen igényes hegesztési feladatokkal is megbirkózik. A szinergikus vezérlésnek köszönhetően az egyszerű kezelés mellett az egyes hegesztési paraméterek különkülön is módosíthatóak.

LORCH

MX350

M, mint mobil MIG/MAG és Multi-Prozess.
X, mint extrém erő a MICOR invertertechnológiának köszönhetően.

Szeretett volna már egy olyan mobil MIG/MAG berendezést, ami többet tud, mint mások? Egy olyat, ami megfelel egyéni elvárásainak, ami minden helyzetben, minden körülmények között helytáll? Gyakran a MIG/MAG a legjobb és legegyszerűbb választás, de mi a helyzet akkor, ha a körülmények - mint például a szél - vagy a feladat ezt nem teszi lehetővé? AWI vagy bevont elektródás ívhegesztés jöhetett számításba? A Lorch viszont végre valódi megoldást kínál! Egy külső huzaladagoló koffer segítségével valódi lehetőséget biztosít MIG/MAG technológiát igénylő helyszíni munkák elvégzésére. Egy gép, amivel 1,2 mm huzalátmérőig gond nélkül lehet hegeszteni. A szinergikus MIG/MAG vezérlésnek köszönhetően Ön csak megadja, milyen átmérőjű huzallal szeretne hegeszteni, és már láthatóak is lesznek az optimális beállítási lehetőségek acélhoz és savállóhoz. Minden adott a hibátlan hegesztéshez. A 300-as (15 kg-os) huzaldobnak és az ipari igényeket is kielégítő bekapcsolási időnek köszönhetően ez a berendezés folyamatos alkalmazás mellett terepen és üzemi körülmények között is biztosan megállja a helyét. Ez még azonban nem minden. Mivel az MX 350 valóban multifunkcionális készülék. A MIG/MAG mellett LiftArc gyújtásos AWI és bevont elektródás CEL hegesztésre egyaránt alkalmas! Ezek a tulajdonságok az MX 350 berendezést valóban nélkülözhetetlenné teszik. Mindez a szabadalmaztatott MICOR invertertechnológia segítségével valósulhat meg, ami minden esetben biztosítja az optimális és elegendő teljesítménytartalékot. Mint egy turbófeltöltő a belsőégésű motoroknál: extra teljesítményt biztosít a lehető legkisebb méretben. A teljesítménytartaléknak köszönhetően az ív mindig stabil és kezelhető marad, zavaró körülményektől függetlenül - mint például a feszültségingadozás. Az áramforrás generátorról vagy 200 m-es hosszabbítóról is probléma nélkül üzemeltethető, a kiváló gyújtási-, és hegesztési képességeknek köszönhetően a gép minden külső, zavaró tényezőtől függetlenül tud megbízhatóan dolgozni. Az MX 350 -nel Ön mindig útra készen, örömmel nézhet szembe a kihívásokkal.

LORCH MX350

Mobilitás könnyedén

Mindennapok az építkezésen: nehéz szerelési körülmények, megszorítások, minden munkafázis a véghajrában van. Költséges utólagos javítás és késedelem megengedhetetlen. Ilyenkor van szükség egy olyan megbízható hegesztőgépre, amire durva körülmények között is hagyatkozhat. A Lorch MX 350 egy ilyen gép. Egy berendezés, ami olyan sokoldalú és olyan megbízhatóan dolgozik, hogy
öröm vele a munka. A zsebbe nyilván nem fér bele, de mindent megtettünk azért, hogy a legkisebb méretekkel és a legkönnyebb tömeggel rendelkezzen. A különálló huzaltoló miatt szállításnál a súly eloszlik. Továbbá kisebb helyváltoztatásnál az áramforrást nem is kell elmozdítani, elég, ha csak a huzalelőtolót viszik. Az áramforrás kimondottan a helyszíni munkákra lett kialakítva, a 60 cm-ről garantált törésbiztossága mellett IP 34-es védelemmel van ellátva, tökéletes fröccsenő víz elleni védelmet biztosít ez a kialakítás az elektronika számára. Így már semmi se állhat a professzionális, kültéri szerelés útjába, legyen bármilyen körülményről is szó.

A gép beállítása csupán három lépésben

1. hegesztőeljárás, jelleggörbe kiválasztása (pl. szinergikus MIG/MAG)
2. üzemmód beállítása: 2 taktus, 4 taktus, kráterfeltöltés ki/be
3. huzalelőtolás korrekciója

MIG/MAG hegesztés kevert gázzal és CO2-vel, szinergikus és multifunkciós: AWI, MMA, CEL

Az egyszerű kezelés az MX 350 egyik legnagyobb erőssége. Egy választógombbal lehet továbblépni a különféle hegesztőeljárások között: MIG/MAG CO2 és kevert gáz, AWI, és bevont elektródás hegesztés. A szinergikus üzemmód megkönnyíti a beállítást: csak a jelleggörbét kell kiválasztani, és a huzalelőtolás automatikusan igazodik az aktuális értékhez. Az invertertechnológia lehetővé teszi a célzott végkráter feltöltést, hogy a varrat vége is tökéletes legyen.

MIG/MAG huzaltoló: egyszerű, praktikus, robosztus

Az külszerelési munkáknál robosztus és praktikus gépekre van szükség. Minden komponens, ami a vezérléshez fontos, az áramforrás belsejében jól védve kapott helyet. A koffer a kialakítása révén lemez és acélszerkezeti munkákhoz is alkalmas. Hogy a hegesztés során lendületben maradjon, 15 kg-os dob alkalmazása is lehetővé válik. A kezelő felület egyszerű és áttekinthető, manuális és szinergikus üzemmódban is optimális. Végül az áramforráson be kell állítani az alapparamétereket: jelleggörbét, üzemmódot, kráterfeltöltést. A hegesztési feszültség az áramforráson és a kofferen is beállítható. A huzalelőtolás finomszabályzását a kofferen lehet elvégezni.

LORCH

M-Pro sorozat

Tökéletes MIG/MAG berendezés minden műhelybe. Kevertgáz és CO2.

A Lorch M-Pro sorozatának tagjai megbízható munkaeszközök vékony lemezek estében ugyanúgy, mint közepes, vagy kimondottan vastagnak számító acéloknál. A minőségi berendezés a legjobb hegesztési tulajdonságokkal teljesít meggyőzően, az ergonomikus és robosztus ház, valamint a praktikus, 3 lépésből álló beállítási rendszer teszi teljessé az áramforrást. A modern szinergikus beállítási lehetőségek a kezelést mindennél egyszerűbbé teszik. Csak az anyag ? huzalméret ? védőgáz kombinációhoz tartozó jelleggörbét kell beállítani, a többit elintézi az elektronika. A legjobb hegesztési paraméterek a kijelzőn megjelennek, és a huzalelőtolás is a választott feszültségértékhez igazodik. A minőség az M-Pro esetében a legkisebb részletekben is megmutatkozik, a jó minőségű trafótól kezdve a stabil, erős kerekeken át a terhelhető fogantyúkig. A gyakorlati igényekhez alakított teljesítmény-típusok és a három különféle vezérlés minden igényt kielégítő választékot kínál a műhelyekben fellépő igényekre.

M-PRO SOROZAT

Precíz huzalvezetés

Csak egy igazán precíz huzaltovábbító rendszer képes csekély görgőnyomás és minimális huzal-deformáció mellett stabil vezetésre. A Lorch a probléma megoldására két- és négygörgős huzaltovábbító rendszert is kínál. A huzal ellenállásának csökkentése céljából a huzalvezető ferdén van beszerelve. A huzalbefűzés nyomógomb segítségével egyszerűen és feszültségmentesen oldható meg. A befűzőgomb pont ott található, ahol arra szükség van. A gépház belsejében, a huzaltoló motor szomszédságában.

A gép beállítása három lépésben

1. jelleggörbe kiválasztása (szinergikus vezérlés)
2. feszültségfokozat beállítása
3. huzalelőtolás korrekciója

Szinergikus szabályzás: az optimális paraméterek automatikus beállítása

- válassza ki a táblázatból a kívánt anyag/huzalátmérő/ védőgáz kombinációt.
- az adott értéknek megfelelően állítsa be a program- választó kapcsolót (Performance vezérlés esetében a digitális kijelzőn lehet minden beállítást elvégezni).

Az M-Pro vezérlései

BasicPlus
ControlPro
Performance

LORCH P-Sorozat

A P sorozat = MIG/MAG a maximumon.

Vannak dolgok, amiket az ember gyakran ismétel. Nálunk ilyen a MIG/MAG, amit most újraértelmeztünk. Ezt hívjuk MIG/MAG Max-nak, ami a következőt jelenti:
- digitális szabályzás a biztos, gyors és fröcskölésmentes gyújtás érdekében
- automata ívhossz-szabályzás a folyamatosan tökéletes varratért (pl. a fűző-
varratokon áthaladva is)
- automatikus fokozatmentes folytásszabályzás a dinamikus hegesztési tulajdonságok és különféle védőgázok alkalmazhatósága érdekében (pl. CO2 védőgázhoz is optimális)
- végkráter-feltöltésnek köszönhetően tiszta varratvég
- tökéletes újragyújtás s a végpulzus-automatika révén mindig hegyes huzalvég
- tökéletes alacsony hőmérsékletű forrasztás

A SpeedArc előnyei

- A SpeedArc gyors:
jobban fókuszált, nagyobb energia bevitelű, ezért az ív stabilabb a varratfürdőben, emiatt lehet ezzel a technológiával 30%-kal gyorsabban hegeszteni. És emiatt van lehetőség akár 15 mm vastagságú lemezek egy sorban történő tökéletes összehegesztésére.
- A SpeedArc szűk helyekre:
a koncentrált, stabil ív lehetővé teszi, hogy hosszú huzalvéggel szűk helyeken is ideális legyen a hegesztés.
- A SpeedArc takarékos:
vége a szélesre gyökölt alapanyagok korának. 60° helyett bőven elegendő ezután a 40°-os gyökölés is. Kevesebb hegesztőanyag - kevesebb idő - kisebb költség.
- A SpeedArc még stabilabb:
a SpeedArc programmal a beolvadási mélység jóval nagyobb, mint normál MIG/MAG gépek esetén.

Quatromatic

A Quatromatic programrendszer segítségével elkerülhető a varratkezdés hidegkötése és biztosított a végkráter-feltöltés. Három különböző beállítást menthet el (gyújtóáram, hegesztőáram, végkráterező áram), amit négy taktusú üzemmódban egyszerűen a pisztoly nyomógombja segítségével léptethet.

Sokkal több varrat

A P sorozat minden tagja olyan kimagasló hegesztési képességekkel rendelkezik, amik segítségével mindenki produktívabb munkára képes. A SpeedArc programmal
a P berendezéssel bekapcsolják a MIG/MAG Turbót, és 30%-kal gyorsabban hegesztenek.

A gép beállítása csupán három lépésben - a P kezelési koncepciója.

P basic
P synergic
1. üzemmód kiválasztása
2. feszültség beállítása
3. huzalsebesség beállítása
1. üzemmód kiválasztása
2. huzal/gáz/anyag kombináció beállítása
3. hegesztőáram beállítása (szinergikus funkció esetén az alapanyagvastagság)
- Quadromatic
- Powermaster pisztoly csatlakoztatási lehetősége (áramszabályzás)
- SpeedArc
- szinergikus vezérlés
- Quatromatic
- Powermaster pisztoly csatlakoztatási lehetősége
(áramszabályzás, Tiptronic funkció)
- Tiptronic - program mentési funkció 100 tárhellyel
- SpeedArc
- SpeedUp (opcionális)
- SpeedRoot (opcionális)

LORCH

S-Sorozat

Belépő a professzionális impulzushegesztés világába.
Az összes Lorch Speed-programmal kiegészíthető.

A kompromisszumok nélküli belépő a professzionális impulzushegesztés világába. Aki a saját munkájában a jövőt látja, az a MIG/MAG impulzus technológiában nem elégszik meg kompromisszumokkal. Az új, továbbfejleszthető S gépekkel Ön rugalmasan felkészülhet a jövőre. Ezekkel a gépekkel bármikor kész lehet a legújabb MIG/MAG technológiák használatára, legyen az a SpeedPulse, a SpeedArc, a SpeedUp, a SpeedRoot vagy a SpeedCold. Ez a sokoldalúság még az S sorozatban kiegészül a kimagasló bekapcsolási idővel, a három lépésben történő beállítási lehetőséggel és a praktikus, robosztus ipari használatra tervezett házzal. Ebben a stabil fogantyúk nem csak a biztos manőverezhetőséget garantálják, hanem védik is a kezelő felületet és a csatlakozókat. Mindezek mellett terhelési pontként is funkcionálnak, továbbá ennél fogva lehet a gépeket emelni. A süllyesztett palacktartó megkönnyíti a palackok cseréjét, továbbá rendelhető a gép dupla palacktartós kialakításban is.

LORCH S-Sorozat

A gép beállítása csupán három lépésben

1. üzemmód kiválasztása
2. huzal/védőgáz/alapanyag kombináció beállítása
3. hegesztőáram beállítása (szinergikus funkcióval ez az alapanyag vastagsággal együtt állítható)

TwinPulse - dupla impulzus optimális az alumínium hegesztéséhez

A TwinPulse hegesztésben különválik az olvasztó és a lehűlési fázis. A kis hőbevitel minimalizálja a vetemedést, így a kényszerhelyzetben való hegesztés biztosabb és egyszerűbb. Meggyőző hegesztési varrat: mintha AWI eljárással készült volna, de természetesen a technológia működőképes acél hegesztésénél is.