SZAKEMBERHIÁNY, KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS, TECHNOLÓGIAI RÉS?

 
Nehéz hegesztőt  találni?

A munkaerőpiac kiürült, a bérköltségek emelkednek. Hogyan lehet gazdaságosan működni és a vállalkozást fejleszteni? A hiány már nem egyenlíthető ki saját munkatársak képzésével. 

A személyi hiányokat rövid idő alatt szüntetheti meg azzal a technológiával, ami a tapasztalt munkatársakat tehermentesíti és motiválja. Így Ön is vonzó munkaadó lesz a fiatal szakemberek számára, akik szeretik a jövő technológiáit

Gyártás vonzó feltételekkel?

Optimalizálja korlátozottan rendelkezésre álló szakembereinek munkáját és a megfelelő helyeken alkalmazzon alacsonyabban képzett kollégákat. Mindezt a minőség csökkenése nélkül, emelkedő jövedelmezőséggel. A középvállalkozások számára a kollaboratív robotok – röviden Cobotok – jelentik a megoldást.

Képzett hegesztőit megszabadíthatja az ismétlődő rutinfeladatoktól és új növekedési lehetőségeket nyithat meg hegesztési tevékenysége előtt.

Beruházás  a jövőbe?

A digitalizálás az élet és a munka minden területére bevonul. Minden vállalkozás fel kell, tegye a kérdést magának: hová, hogyan és mibe kell befektetni ahhoz, hogy az üzemünk technológiája fel legyen készítve a következő évek kihívásaira? A jövőben a digitalizálás és az automatizálás meg fogják változtatni a hegesztő üzemeket.

A kollaboratív robotokkal történő hegesztés az első fontos lépés a jövő irányába.

 

AZ ÚJ  HEGESZTÉS

A kollaboráció együtt dolgozást jelent. 

Cobot hegesztés: Az ember és a gép kölcsönösen segítik egymást a hegesztés során.

A Cobot pontosan mozgatja a hegesztőpisztolyt, a hegesztőrendszer újra és újra tökéletes varratot készít. Ezt a rendszert a kis és közepes sorozatok automatizálására találták ki. Megszűnt az addigi korlátozás hossz és körvarratokra, a robotizált hegesztés kimagaslik a szegmensek és kontúrok hegesztésében. A Cobot tökéletesen hegeszt sorozatban, ha egyszer beállították (ez a szakképzett hegesztő fő feladata).

A rendszer főnöke a hegesztő szakember marad, a Cobot csak a szerszám, amire a megbízások elkészítését bízzák. Az automatizálás ezen módja egyszerűen és alacsony beruházási költséggel oldja meg az olyan aktuális kérdéseket mint a munkaerőhiány és a költségcsökkentés. A kollaboratív robotok alkalmazásának fontos tényezője, hogy nincs szükség további védőberendezésekre.  A Cobotok telepítésének és kezelésének egyszerűsége  rövid idő alatt, költséges képzések nélkül teszi  csapattaggá a gépet az Ön üzemében.

A Cobot hegesztés a középvállalkozások robotizált hegesztése. 

Éppen ennyire egyszerű!

 

A LORCH COBOT A CSAPAT ÚJ HEGESZTŐJE.

A Cobot hegesztés az automatizált hegesztés egyszerű kezdete és az első lépés az ipar 4.0 irányába. Hegessze gyorsan, egyszerűen és áttekinthető költségekkel kis és közepes sorozatait. A Lorch Cobot hegesztési csomag 

tökéletesen illeszkedik a hegesztő vállalkozások igényeihez, egyszerűen integrálható a munkafolyamatokba és javítja cégének versenyképességét. Itt az ideje az új hegesztésnek.

Szolgáltatások A Lorch Cobot hegesztési csomag az Ön közelében levő Cobot Partnertől szerezhető be. Számunkra fontos, hogy az első perctől kezdve személyesen, közel és hosszú várakozás nélkül kapjon támogatást. Ezért minden Lorch Cobot Partner speciális képzési programban vett részt, hogy optimálisan segíthesse Önt a Cobot hegesztés elkezdésében. Mindegy, hogy tanácsadásra, tréninge, műszaki szolgáltatásra vagy vonzó finanszírozási ajánlatra van szüksége – Cobot Partnereinknél a legjobb kezekben van.

Hegesztés Több mint 60 év szaktudása sűrűsödik az innovatív Lorch Speed hegesztési eljárásokban, a Lorch Cobot hegesztési csomagban pedig sok év hegesztéstechnológiai tapasztalata az automatizálásban és robotikában. A kiváló Lorch hegesztő berendezés és a speciális Cobotronic program maximális szinergikus előnyöket kínál a hegesztés termelékenységénél és csúcsminőségénél. A csomagot a szükségletei szerinti kiegészítők teszik teljessé.

Cobot A Cobotok új fejezetet nyitnak a hegesztésben, intuitív kezelésük rendkívül meggyőző. A Cobotok piacvezető gyártójának évtized fölötti tapasztalata a kollaboratív robotokkal beépül az UR10 könnyű robotba és mindazt nyújtja, ami egy középvállalkozásnak a hegesztésben szüksége fontos

KOLLABORATÍV és BIZTONSÁGOS  – A kar ami sok mindent megváltoztat

A Cobotok új fejezetet nyitnak a hegesztésben és hatékony segítséget nyújt karjuk a munkatársak napi feladatainak megoldásában. Az ipari robotokkal ellentétben a Cobotnak nincs szüksége biztonsági cellára. Könnyű építési módja és az érintésre a robotkart azonnal megállító biztonsági rendszere révén a Cobotok közvetlenül együttműködhetnek az emberekkel. Ez nem csak azzal jár, hogy a Cobot a munkatársak természetes automatizálási eszközévé válik a mindennapi munkában, hanem jelentős gyártási területet is megtakarít. Ha nincs rá szükség, egyszerűen alaphelyzetbe áll és szabaddá teszi a hegesztőasztalt más feladatok számára. 

Rendkívül egyszerű programozása és intuitív kezelése megkönnyíti a hegesztés új világába való belépést és tehermentesíti a hegesztőket a kis és közepes sorozatok gyártásában: 

 A hegesztő szakemberre csak a Cobot beállításához van szükség. Ez után más, igényes feladatok ellátására lesz kapacitása. 

 A munkadarabok behelyezését és kivételét, valamint az előre beállított hegesztési folyamat indítását betanított munkatársak is végezhetik – eközben megmarad a hegesztés kiváló minősége. 

Okos mellékhatás kapacitásának tervezéséhez: a Cobotok az év 365 napján, egyenletesen magas minőségben dolgoznak.

 

Egyszerű kezelés: érintőképernyővel és intuitív kezelőfelülettel. 

Az intuitív kezelőfelület az első pillanattól megkönnyíti az új technológia használatát. Rövid idő alatt megérthetők az alapok, az üzembe helyezésről, kezelésről és hegesztési használatról szóló, 3 napos tréning után egy dolgot tudni fog: Azonnal termelékenyen használni a Lorch Cobot hegesztési csomagot a vállalkozásában.

A Lorch Cobot hegesztési csomag tartalma: UR10 a Universal Robots-tól

A Cobotok piacvezető gyártójának évtized fölötti tapasztalata a kollaboratív robotok fejlesztésében beépül az UR10 könnyű robotba és mindazt nyújtja, ami egy középvállalkozásnak a hegesztésben szüksége fontos:

 nagy hatótávolság

 megfelelő teherbírás

 alacsony karbantartásigény

 kiforrott technológia

A programozás új módja: Free-Drive funkció 

A Free-Drive funkció bekapcsolásával a Cobotot ill. a hegesztőpisztolyt kézzel mozgathatja a varrat kezdő és végpontjához. Így programozhatja be a közbenső pontokat és szakaszokat is. Egészen egyszerű, nem igényel programozói tudást.

 
 
A Cobot hegesztési csomag lelke
LORCH S-ROBOMIG XT MIG-MAG TÖKÉLETESSÉG


A Lorch az S-XT sorozattal már évek óta utat mutat a MIG/ MAG impulzus hegesztésben. Nem alaptalanul nevezik ezt az intelligens mikroprocesszoros technikájú hegesztő berendezést az impulzus ívek mesterének.
Az S-RoboMIG XT Cobot kivitele a huzal előtolóba épített huzal tartóval és palacktároló kocsival nem csak a huzal és a palack elhelyezését oldja meg, hanem megtartja a berendezés mobilitását a gyártásban, és szükség esetén kézi berendezésként is használható.
A 400 A és a bekapcsolási idő csúcsértékei széles alkalmazási kört biztosítanak. A speciális Cobot interfész lehetővé teszi a Cobot vezérlésébe való mély integrációját és új programozási lehetőségeket kínál a Cobot hegesztés számára. Az S-RoboMIG XT a Full-Process kiépítésben. Az összes Lorch Speed és más speciális MIG-MAG alkalmazást tartalmaz, így lehetősége van a termelékenység és minőség maximumának kihozására a hegesztési varratból. Egyes üzemek számára a Lorch Cobot hegesztés kínál először lehetőséget az AWI hegesztésről áttérni a termelékenyebb MIG-MAG hegesztésre.
Az emelt hűtőteljesítményű vízhűtés gondoskodik a pisztoly gyors lehűtéséről, ami optimális biztonságot nyújt az alkalmazó számára.

A Cobot hegesztési csomag agya LORCH COBOTRONIC 

A Lorch Cobot hegesztési csomagot a programja teszi különlegessé. Hegesztési szakértőink tökéletesen a hegesztők igényeire hangolták a Lorch hegesztési technológiáját. A kezelés speciális kiegészítő funkciói által az univerzális Cobot a hegesztő szakemberek kimagasló eszközévé válik. Az új programok létrehozása egészen egyszerű.

Ön választhat a klasszikus robot feladat üzemmód, a paraméterek teljes elérését az áramforráson biztosító egyéni üzemmód vagy az innovatív         asszisztencia mód között, ami a hegesztési feladatból kiindulva javaslatot tesz a felhasználó számára a berendezés optimális beállítására, a robot működési sebességét is beleértve.

Egy kezelőpanel: az összes részegység elérhető

A Cobotnál a hegesztő minden lehetőséget egy kézben tarthat. A Lorch Cobot interfésznek köszönhetően csak egy kezelőpanelen érheti el a hegesztő berendezés minden releváns funkcióját.

Még egyszerűbb az optimális hegesztési varrat elérése

Bármikor gyorsan elérheti az áramforrásra, hegesztési folyamatra és hegesztőpisztolyra hangolt legjobb beállításokat. Csak azt kell megadnia a Cobot vezérlésének, hogy mit akar hegeszteni (pl. sarokvarrat 6 és 4 mm vastag acélon) és javaslatot kap a paraméterekre, ami tartalmazza az optimális hegesztési  folyamatot, a részletes pereméterezést  és a robot hegesztési sebességét.

Cobot- és hegesztési paraméterek: minden egy helyen.

A klasszikus feladat üzemmódban még sok paraméter van a hegesztő berendezésben, az egyéni üzemmód lehetővé teszi az összes hegesztéssel kapcsolatos paraméter kiválasztását és beállítását a robot vezérlésén.

Óriási előny: a mentés gyerekjátékká válik és az elmentett programok betöltése megkönnyíti a munkát.

TANÁCSADÁS

Hiteles és kompetens Lorch Cobot Partnereinknél a legjobb kezekbe kerül. Partnereink munkatársai átfogó ismeretekkel rendelkeznek a Cobot hegesztés témájáról tudják, mire kell figyelni az automatizált hegesztés elkezdésénél és örömmel adnak Önnek tanácsot.

Azt veszi meg, amit lát A Lorch Cobot hegesztési csomaggal azt veszi meg amit lát, és ezt áttekinthető költségvetéssel. Minden kvalifikált Lorch Cobot Partner rendelkezik egy bemutató rendszerrel, amin szívesen megmutatja Önnek a Cobot hegesztés előnyeit. A Lorch Cobot hegesztési csomag megtérülő beruházás. Erről nagyobb kiadások nélkül is meggyőződhet.

KÉPZÉS

Helyszíni Cobot hegesztési tréning Olyan, amilyennek egy igazi robot tréningnek lennie kell: kompakt, az Ön telephelyén, maximálisan hatékony és csak két napot vesz igénybe. Önhöz viszik a feladat orientált tudást. A bevezetés a Lorch speciális tanuló munkadarabjain történik, az biztosítja, hogy minden szükséges tartalom jelen legyen a tréningben.

Gyakorlat orientált és egyben produktív Amint a hegesztők (tréningenként ketten) önállóan képesek a mintát programozni, áttérünk a valódi feladatokra és a tréninget az Önök által előkészített munkadarabokon folytatjuk. Ezáltal munkatársai közvetlen és üzemi tapasztalatokat szereznek a Cobot hegesztésről és végül képesek lesznek önállóan, termelékenyen használni a Lorch Cobot hegesztési csomagot, beállítani azt a későbbi feladatokhoz. Ha további képzési igénye van, vagy több munkatársat szeretne kiképeztetni Cobot hegesztésre és a Lorch hegesztési csomaggal való munkára, Lorch Cobot Partnereink szívesen adnak tanácsot Önnek és készítenek ajánlatot.

 
SZERVIZ

Helyszíni üzembe helyezés Az Ön Lorch Cobot Partnere házhoz szállítja a csomagot és egy nap alatt teljesen üzembe is helyezi. Ügyfélként Ön gyakorlatias útmutatást kap a működtetés fontos szempontjairól (a kezelés alapjai, információk a pisztolyról és a hegesztő Cobot biztonságos használata, stb.).

Teljes körű tanácsadás egy kézből Egy automatizált hegesztő berendezés akkor igazán értékes, ha kifogástalanul működik. Épp ezért támaszkodunk a Lorch Cobot Partnerekre. Mindegyikük igazolt szaktudással rendelkezik a hegesztésben és az ahhoz szükséges információk széles körében. A Lorch Cobot partnereknél a hegesztés témakörében a legjobb kezekben lesz.

FINANSZÍROZÁS

Cobot hegesztés havi 1200 Eurótól. A Lorch Cobot hegesztési csomag első sorban kis- és középvállalatoknak megtérülő beruházás. Cobot Partnerünk szívesen készít Önnek finanszírozó partnerünkkel együtt vonzó lízing ajánlatot. Egy példa: 4 év futamidővel és 10 % maradványértéken történő átvétellel a havi lízingdíj kereken 1200 Eurónál kezdődik  (2018. 11. havi árszinten).