LORCH

TIG/WIG

LORCH

TIG/WIG hegesztés

TIG hegesztési eljárással (TIG = Tungsten Inert Gas) az elektromos ív a nem leolvadó volfrám elektróda és az alapanyag között ég. Az ív nagyon intenzív és könnyen irányítható. Az általánosságban használt argon védőgáz megvédi az ívet és a hegesztési zónát a légkör varratra gyakorolt káros behatásaitól. Hegesztési pótanyagok adagolhatók kézzel vagy speciálisan erre a célra kifejlesztett huzal adagolóval.
Acél, rozsdamentes acél, réz, titán stb. hegeszthetőek egyen árammal (DC). A volfrám elektróda a negatív pórusra csatlakozik a test pedig a pozitívra. Alumínium, magnézium és ezek ötvözeteire váltó áramot kell használnunk (AC), hogy fel tudjuk törni az oxidréteget a fém felületén. A volfrám elektróda tompára kerekedik váltóáram használata során. Hegesztés alatt felvehet kerek vagy koronás alakot áram terhelés és balansz eltolás következtében. Modern inverteres áramforrások esetében el lehet érni, hogy a volfrám elektródánk hegyes maradjon a beállítások következtében.

TIG hegesztés előnyei
Az ív könnyen kezelhető és szabályos formájának köszönhetően kényelmes és tiszta munkát lehet végezni. A munkadarab alacsony oxidációja, kis hegesztési terület, folyósító szerek elhagyása és a fröcskölés mentes ív biztosítja a tiszta és precíz varratkialakítást, salakmentesen és utómunkák nélkül.

LORCH

MicorTIG

LORCH

HandyTIG

LORCH

T-Sorozat

Olyan, amilyennek egy profi, mobil AWI hegesztőgépnek lennie kell.

Ami tegnap még csak egy hatalmas hegesztőgépben fért el, mára már a kis méretű T sorozatban foglal helyet. Ergonómikus, és a 12 kg-jának köszönhetően könnyen szállítható. Tele high-tech technikával. Pont emiatt, a belső erősségeinek köszönhetően más a T, mint a többi, hasonló AWI hegesztőgép. Az a valódi erőssége, amit mérnökeink, hegesztőink, fejlesztőink számára igazán lényeges volt. SmartBase, a Lorch adatbázis, ami tökéletesen vezérli az ívet. Kevésbé tapasztalt hegesztők is figyelemreméltó minőségben tudják használni a gépet. Profik pedig a teljes tökéletességet tudják kihozni a berendezésből. Ezen felül pedig a mellékparaméterek módosítási lehetősége adja meg a teljes szabadságot, minden érték szabadon változtatható. A T sorozat rendelkezik az ITC Inside tulajdonsággal. Ennek köszönhetően a géphez a hagyományos AWI pisz– tolyok mellett csatlakoztatható az új, AWI Powermaster távszabályzós és LCD kijelzővel ellátott pisztoly is.

A T sorozat gépei minden teljesítményszinten rendelhetők DC és AC/DC kivitelben is, ezzel is teljes rugalmasságot biztosítva Önnek. Meggyőzően teljesít mobil készülékként is, de külső vízhűtőkörrel és szállítókocsival felszerelve egy kemény ipari géppé alakítható.

T-SOROZAT

Minden, amire szükség van, egyben A kiegészítőkkel az áramforrás teljes értékű AWI berendezés lehet. A WUK 6 vízhűtőkörrel a legkeményebb feladat is megoldható. A masszív szállítókocsira pedig minden kiegészítő stabilan felszerelhető, így minden egyszerre készen áll.

Hideghuzal-adagolóval még termelékenyebb A ControlPro verzió utat nyit az automatizáláshoz. A LorchNet csatlakozón keresztül lehetőség van hideghuzal-adagolóval történő összekötésre, így a csúcs AWI minőséget optimális sebességgel hegesztheti – hosszú ideig! Azonos minőség, nagyobb termelékenység.

ITC lehetővé teszi a választást: Két különböző hegesztőpisztoly
Az ITC-nek köszönhetően a berendezés felismeri, hogy egy normál kétgombos pisztoly, vagy egy Powermaster i-Torch pisztoly van-e csatlakoztatva az áramforráshoz, és ehhez igazodva kínálja a beállítható paramétereket. Az i-Torch pisztolynál lehetővé válik a HeatProtect és TorchProtect, és a produktivitást növelő Powermaster tulajdonságok, a távszabályzási lehetőség és a digitális kijelző kihasználása

LORCH

T-PRO sorozat

Így hegesztenek manapság AWI-val.
Ipari AWI minőség kompakt, kerekes kivitelben.

A T-Pro sorozat a profi AWI hegesztést hozza el a legjobb ipari minőségben. Megbízhat a belső értékeiben, a T gépcsalád legmodernebb inverter technológiája adja az alapot, ez lett egy új, kerekeken guruló, kompakt külsőbe átültetve. Így lett A T-Pro egy teljes értékű ipari AWI berendezés gáz-, és vízhűtéses kivitelben, ITC Inside technológiával, amivel ön készen állhat a Lorch AWIPowermaster pisztolyok nyújtotta távvezérlési lehetőségek alkalmazására. A digitális kijelző markolatba való integrálásával átélhet egy, az AWI hegesztésben eddig még nem látott kényelmet és produktivitást. Mindezek mellett a hegesztőgép a precizitásával, a kiemelkedő tulajdonságaival, robosztus kialakításával és felhasználó–barát, 3 lépésből álló beállítási rendjével mindenkit lenyűgöz acél, saválló, réz és alumínium hegesztése esetén egyaránt. A gép hátulján kialakított palacktartó alkalmas 50l-es palack biztonságos rögzítésére is. További praktikus tulajdonsága a gépnek a standby funkció, ami a ventillátorokat csak akkor üzemelteti, amikor azokra valóban szükség van. Ezáltal a fogyasztás és a porosodás mértéke is csökken.

A Memory-funkció az aktuális hegesztőprogramot auto– matikusan elmenti. Az integrált LorchNet csatlakozó lehetőséget biztosít automatizálásra, és hideghuzaladagoló csatlakoztatására.

T-PRO SOROZAT

i-Torch Powermaster.
Vezérlés közvetlenül a pisztolyról!

Az új AWI-Powermaster pisztoly forradalmasítja az AWI hegesztést. Mindenki, aki már dolgozott nagy munkadarabon vagy nehezen eléghető helyeken – ezáltal jónéhány méterre az áramforrástól - tudja, milyen idegesítő ide-oda sétálgatni a gép és a munkadarab között, hogy minden érték a legoptimálisabban be legyen állítva. Az AWIPowermaster pisztollyal ezek a beállítások már a markolatról elérhetőek. A szabadalmaztatott kialakítással az AWI hegesztésben legmagasabb produktivitás érhető el. Önnek csak a kívánt értéket kell beállítani a markolaton a hét szegmenses kijelző segítségével. Az áramerősség és a programszám előre be van állítva, de két további, szabadon választható érték is távvezérelhető a pisztolyról. A kapcsolható TorchProtect funkció megakadályozza, hogy hosszú időn át tartó maximális terhelésnél a pisztolyban esetleges károsodások keletkezzenek.

Csak a gyakorlat számít

AWI-pisztolytartó
A biztonságos munkakörülmények és a hatékonyság elengedhetetlen kiegészítője az új kialakítású pisztolytartó. Neki köszönhetően a pisztoly stabilan rögzített, de bármikor könnyedén felvehető. Véletlen gombnyomásoktól, a pisztoly károsodásától, a forró gázterelő által okozott égési sérülésektől már nem kell tartani. Jobb-, és balkezes változatban is rendelhető a pisztolytartó a T-Pro, TF-Pro és V gépekhez.

Vízhűtés szintjelzővel
Átgondolt tervezés a legapróbb részletig. A vízhűtéses gépekbe épített vízhűtőkör töltöttségének állapota a szintjelzőn egy pillantással ellenőrizhető. Az utántöltés gyors és egyszerű a könnyen hozzáférhető töltőnyíláson keresztül.

LORCH

TF-Pro Sorozat

A TF-Pro a legjobb döntés, ha AWI hegesztésnél nagy mennyiségű hegesztőanyagra van szükség, például rések kitöltéséhez vagy alapanyag-eltérések kiegyenlítéséhez.
A TF-Pro Az AWI invertertechnológia és a hideghuzaladagolás tökéletes kombinációját jelenti. A különálló kezelőfelülettel és vezérléssel ellátott, integrált hideghuzaladagoló a hegesztőanyagot tökéletesen vezeti a varratfürdőbe, ezáltal hibátlan és produktív AWI hegesztést eredményez. Négygörgős, kiváló hajtással ellátott huzaladagoló rendszer gondoskodik a hegesztőanyag tökéletes biztosításáról. A digitális fordulatszámmérőnek köszönhetően a működés hibátlan.
A hegesztőáram erősségéhez igazodva változik a huzal adagolása is. A ferdén lefordítva kialakított huzalkivezetés a FCS gyorscsatlakozó rendszerrel kombinálva könnyű befűzést és tökéletes huzalvezetést biztosít alumínium esetében is.

TF-PRO

A TF-Pro áttekintése

- kimagasló AWI tulajdonságok
- ITC-Inside technológia: lehetőség van a hagyományos
pisztolyok mellett távszabályzós, kijelzővel ellátott
i-Torch pisztoly használatára is
- SmartBase adatbázis - lehetővé teszi az optimális
ívtartást
- víz-, és gázhűtéssel
- impulzus funkció 2 kHz-ig
- intervallum és ponthegesztési funkció vékony
lemezek hegesztésénél a kismértékű vetemedés
biztosítása érdekében
- Tiptronic - mentési funkció 100 tárhellyel
- külön kezelőfelület a huzalelőtolónak
- FCS (Fast Connect System) gyorscsatlakozó
rendszernek köszönhetően könnyű befűzés
és tökéletes huzalvezetés
- 3 lépésben történő egyszerű beállítás
- nagyfrekvenciás gyújtás (átkapcsolható kontakt
gyújtásra)
- MMA funkció
- kézi és láb távszabályzó csatlakoztatásának
lehetősége
- DIN EN 60974-1 által elkészített és tesztelt, CE és S
jelöléssel, IP 23
AC/DC berendezéseknél
- választható váltakozó áram
- pozitív pólusú gyújtás
- Lorch MACS funkció vékony alumínium lemezek
hegesztéséhez

LORCH

V Sorozat

AWI hegesztésben az álmok valósággá válnak.

Kimagasló AWI technológia iránymutató ipari formatervezésben. A gép külső megjelenésén és konstrukcióján a mérnökök több mint 2500 órát dolgoztak, hogy minden gyakorlati igényt kielégítő, kompromisszumok nélküli megoldás születhessen. Belső tekintetében pedig az eredmény még kiemelkedőbb lett, erről a legmodernebb inverter technológia és a bekapcsolási idő csúcsra emelése gondoskodik. A három lépésben történő beállítás lehetőségével a V sorozat legfőbb célja a gyakorlati alkalmazás optimalizálása és a produktivitás maximalizálása, DC és AC/DC áramforrásnál, kézi és automata hegesztésnél egyaránt. A SmartBase, a Lorch saját belső adatbankja a hegesztési ívet tökéletesen vezérli, de ennek ellenére minden paraméter külön is változtatható. Ennek köszönhetően mindenki profi szinten állíthatja be az optimális értékeket az összes anyagtípushoz. Az impulzus funkció is tökéletes: a kisebb hőbevitelnek köszönhetően a gyökvarratok, varratfürdők és kényszerhelyzetű varratok hegesztését könnyebb kézben tartani. Ehhez jön még a TipTronic funkció, a 100 férőhelyes programmentési lehetőség. Ennél több már nem kell az AWI hegesztéshez.

V SOROZAT

Maradjon rugalmas - V mobil, mint teljes értékű AWI műhelygép

Lehetséges. Ugyan nem fér bele a zsebébe, de a V mobil könnyen szállítható. Könnyen viheti mindig oda, ahol szükség van rá. Szállító kocsival és külső WUK 5 vízhűtő
körrel teljes értékű ipari gép. Így a gép kezelőfelülete ideális magasságba kerül, a gázpalack biztonságosan rögzíthető a kocsira és erős áramú munkák mellett a pisztoly hűtése vízzel biztonságosan megoldott. Így lehet a V egyszerre mobil és ipari berendezés is.

1. Pisztolyról történő távszabályzás

Az Up-Down távszabályzós pisztollyal a munkadarab mellől módosíthatja a hegesztési paramétereket. A kezében tartott markolatról állíthatja a funkciókat, és pontosíthatja a hegesztőáramot. Aktív Tiptronic funkció mellett az elmentett programok közül is választhat a pisztoly gombjai segítségével. A cél most is, mint mindig: a tökéletes varrat.

2. Hideghuzal-adagoló egység

A Feed hideghuzal-adagoló segítségével a hegesztőanyag adagolása automatikusan történik. Ha a hegesztés hozaganyagot igényel, és ennek odajuttatása kérdéses,
akkor a Lorch Feed hideghuzal-adagoló a tökéletes választás. Akár hosszú munkaidővel is.

3. Tökéletes AWI automatizáció

A V sorozat gépei rendelkeznek LorchNet csatlakozóval, egy modern kommunikációs felülettel. Ez a szabványos, digitális jeltovábbító rendszer gondoskodik arról, hogy a Lorch automata rendszereinek komponensei probléma nélkül tudjanak egymással kommunikálni. Az eredmény a - Plug & Weld -, ami tökéletessé teszi az Ön V áramforrását minden AWI hegesztő automatához.

LORCH

Feed

Maximális AWi termelékenység. Az AWI hideghuzal-előtoló automatizálja a hegesztőanyag adagolását.

A hegesztőanyag adagolása mindig kérdéses, ha azt hézagok kitöltése vagy tűrések különbségeinek kompenzálása miatt az AWI hegesztés megkívánja. Itt kerül képbe a Lorch Feed, és gondoskodik a tökéletes AWI minőségről és nagy sebességről. Ennek érdekében a Feed digitális vezérléssel, fordulatszám-elenőrzött motorral és négygörgős precíziós előtoló-mechanikával rendelkezik. A használhatóság sokoldalú, mivel egyrészt teljes mértékben integrálható automata rendszerekbe, másrészt külön egységként kézi hegesztésnél is tökéletes.  Mindegy, melyik funkcióját használják ki a Lorch Feednek, az eredmény a maximális AWI termelékenység. A kezelését a szinergikus funkció is könnyíti: áramerősség változás esetén az előtolás sebességét automatikusan korrigálja.

A Feed felhasználási területek

Manuális hegesztésnél a huzaladagoló LorcNet kábellel egyszerűen összeköthető az áramforrással.

Lorch automatizálás esetén integrált alkotórésze az automata rendszernek.

LORCH

iTourch

i-Torch - talán a világ legjobb AWI pisztolya.

Egy átlagos AWI pisztollyal összehasonlítva: az i-Torch pisztollyal 2 cm-rel közelebb van a keze a munkadarabhoz. Ezáltal a pisztoly súlypontja is optimalizálódik, és a kiegyenlítettségnek köszönhetően jobb a kéztartás.
Könnyebb és jobb az ív vezetése. Kidomborított támasztópont

A tökéletes kezelés ilyen egyszerű!
Olyan, amilyennek lennie kell ... vagy még sokkal jobb.

DoppelDruck - kétgombos kezelés
Ezzel a pisztollyal indítja és állítja le a hegesztést, szükség esetén aktiválja a másodáramfunkciót.

Hegesztőáram: Egy gombnyomás, és a hegesztés elindul. Következő gombnyomásra leáll.

Másodáram: A hátsó gomb megnyomásával aktiválódik a másodáram-funkció, és a hegesztőáram mértéke a másodperc tört része alatt lesüllyed. A gomb elengedése esetén az áram értéke ismét az eredeti szintre tér vissza.

A biztosabb, stabilabb tartás érdekében még kényelmesebb fogás,
több pozícióban is.

UpDown - távvezérlős kialakítás
A DoppelDruck funkciók megmaradnak, ezek egészülnek ki az UpDown gombokkal. Ezekkel a hegesztőáram mértékét lehet állítani, és TipTronic módban az elmentett beállítások között lehet lépkedni.

PowerMaster
Az UpDown pisztoly képessége egészül ki egy digitális kijelzővel, amin pontosan látszanak a beállított értékek. A Job-tárolóból a legjobb beállításnak megfelelő paraméterek hívhatók elő. A készülékének két szabadon választható paraméterét a kiszolgáló panelre lehet helyezni és onnan igény szerint lehet módosítani.

Minden egy pillanat alatt
Mindenki, aki szerelési feladatokra is használta már az AWI berendezését, ismeri a problémát: gyakran kell létrán állni vagy a géptől méterekre dolgozni. Idegesítő és hátráltató, ha ide-oda kell sétálgatni a tökéletes beállításért. Ezt néha ki is hagyják. A profi minőség viszont mást követel. A profik a folyamatot kézben tartják, és a PowerMaster i-Torch pisztolyon szabályozzák a fontos paramétereket, a hét szegmenses digitális kijelzőn egyértelműen látják is a beállított értékeket.